Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers

maanantai 5. elokuuta 2013

Ihana, kamala raskaus

Ajattelin vaan ja ainoastaan tässä postauksessa kirjoittaa tästä raskaudesta. :) Sattumoisin meillä on tällä tulokkaan täysin sama LA kuin Mirolla oli eli 17.09..
Jostaiin 5 viikolta asti mulla oli järkyttävän huono olo, mutta ekan kerran oksensin jollain 15 viikolla. Välillä meni viikkojakin eteenpäin, etten edes muistanut olevani raskaana, vaikka ajoittain oli huonoa oloa ja väsymystä. 24 viikolla hb:t oli jo pahasti tippuneet alas ja rupesin syömään rautaa.
Tähän mennessä painoaki on jo tullut 10 kiloa, 4 kiloa vähemmän kuin Miron aikana. Ja sen kyllä huomaa. Maha on pienempi kuin silloin. Tästä kuulenki erityisesti omalta äidiltä ja muilta läheisiltä  ja kyllä sen on itsekin huomannut. Vauva on ollut kumminkin molemmissa ultrissa 4 päivää isompi.
Etovan olon kannalta viikot 24-29 olivat mitä parhaimmait ja luulinkin että jes nyt se on ohi. 29 viikon jälkeen huono olo, hajuherkkyys on palannut, nyt parin viikon aikana oon oksentanu 2 kertaa. Vesipullo kulkee koko ajan mukana, että saa juoda koko ajan, ettei vaan tuu yrjö ylös. -.- Toivottavasti tää loppuu sitte siellä synnytyksessä. :)
rv: 25+4
Selkä on kipeytyy tosi helposti ja lääkäri sanoikin että pitää välttää istumista, mielummin seistä tai maata. Seistäkään ei voi kun on kauhee paineen tunne alhaalla.. -.- Kaiken mahdollisen ajan makaan sohvalla, aina silloon kun ei tarvii juosta tuon vilpertin perässä.. :) Muutamia todella kipeitä supistuksiakin on tullu. Nousin J:n tietokonetuolilta ylös, mutta en päässykkään suoraksi ku löi niin kipeen supistuksen. Hyvä etten ollu missään 90 asteen kulmassa ja J vaan nauroi mulle.. :D
Neuvola rv 31+1.  Suluissa Miron aikaset vkolta (32+2)

paino: +578/vko (+320/vko)
turvotus: + - (+ -)
rr: 97/70 (110/60)
hb: 101 (108)
sf-mitta: 27,0 (29.5)
syke: 140 (145) 
liikkeet: ++ (+)

Neuvolassa kävi ilmi, että vauva on poikkitilassa, kuten olin jo myös arvellut. Miro oli jo tässä vaiheessa raivotarjonnassa.. Neuvolassa käytiin viime viikon ke ja vauva oli rt. Tämän viikon perjantaiksi on kumminkin varattu kontrolli aika ja tarkistetaan kuinka päin vauva on.. Melkein samat mitat tuli kaikista, kuin viime neuvolassa, paitsi se sf-mitta nousi nyt 31. Terkka heti sanoikin, että kyllä se vauva viimeks on ollut poikittain, kun sf-mitta oli niin pieni..
Muutenkin tämä vauva on ollut paljon vilkkaampi liikkumaan kuin Miro mahassa. Saa nähä millanen luonne tästä tulee. :) Toivottavasti hyvä syömään. ;) Kylkiluut saa vähä väliä kyytiä ja välillä huidotaan tuonne alas ja se sattuu.. 
Tänään rv 33+6.

Mitään ei tunnu olevan valmiina ja eikä musta edes vielä tunnu, että olis kiire.. Kyllä tässä ehtii. ;)
rv. 33+5

2 kommenttia:

  1. ihana masu :) ja kylläpä sä näytät ruskeelta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos.. :) Joo pääshän tuolla töissä ruskettumaan hyvin.. :)

    VastaaPoista