Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers

tiistai 8. lokakuuta 2013

Synnytyskertomus

Sunnuntai aamuna (8.9) heräsin noin kuuden jälkeen supistuksiin ja kellottelin niitä reilu tunnin verran. Huikkaan J:lle että pian saadaan mennä. Odotetaan, että Miro herää ja sitte saa soittaa anopille.. Harvinaisesti Miro päättää nukkua yli 8. Ennen kasia nousen pakkamaan sairaalalaukun ja tadaa supistukset loppuu. No ei siis tule lähtöä ja ruvetaan tekemään aamupalaa Miron kanssa.
Aamupalan jälkeen ruvetaan siivoamaan kotia, koska Miron 2-vuotis synttärit pidetään ja vieraat tulevat kello 15 jälkeen. Miro ja J menevät makkariin kattomaan leijonakuningasta ja minä hermona siivoan (supisten loppuminen ottaa päähän). Välillä tulee kipeitä supistuksia, mutta todella harvoin.
Vieraat saapu ja Mirolla on paljon ohjelmaa avatessa lahjoja.


Vieraita tulee pitkin päivää ja viimeset vieraat lähtevät seittemän jälkeen. Miron kanssa ruvetaan iltapuuhiin ja siivotaan enimpiä leluja. Miron kanssa mennään lukemaan iltasatua ja samalla tulee niin kipeitä supistuksia, että meinaa tulla itku. Ennen ysiä Miro on jo nukkumassa ja J lähtee kavereidensa kanssa kahville.
Ite otan 1g särkylääkkeen ja lämmitän kaurapussin ja istun koneelle. Anoppia rupean varoittelemaan, että saattaa tulla lähtö pian. Anopin kannustamana soitan J:n takasi ja anoppi lähtee tulemaan meille päin.
Puoli 11 aikaan ollaan J:n kanssa lähdössä sairaalaan päin.
23.00 ollaan sairaalassa käyrillä. Kauaa käyrillä en ehdi olla kun on pakko soittaa kätilö päästämään pois kipeiden supistuksien takia.
Saliin päästään 23.20 ja saan samantien ilokaasua kipuihin. (tällä kertaa en tarjonnu J:lle ;) )
00.00 jälkeen kätilö tulee tarkistamaan tilanteen ja laittaa käyrille. Paljon mtn ei ollu vielä tapahtunut, auki olin edelleen 3cm. J päättää käydä syömässä, kun ei ollut synttäreiden aikana ehtinyt ja itekki sanoin että menee nyt kun ei vielä oo mtn tapahtunu. J:n lähdettyä supistukset rupevat taas kovenemaan ja joudun soittamaan kätilön takaisin. No olen avautunut just ja just 4cm eli saan epiduraalin.
Epi tullaan laittamaan 01.17. Eka epi menee väärin ja joutuvat laittamaan uuden, joka myös menee pieleen. Mulla puutui vaan oikea jalka. J saapuu paikalle takaisin juuri kun se toinen epi on laitettu ja hälle infotaan mitä on tapahtunut. (tässä vaiheessa mä en oo edes ollut tietoinen mitä on tapahtunut/tapahtuu. Kuulen vaan kun kerrotaan että ainaki eka epi meni pieleen)
Kello 01.55 saan kohdunkaulanpuudutteen, kun se epi ei ollut ruvennut vaikuttamaan. Ja ah sitten se helpotus tuli ja pystyin taas juttelemaan J:n kanssa. Kauhee tärinä vaan jatkui ja tärisin koko loppuajan sängyssä. Lapsivesikin oli mennyt itsestään klo: 01.45 ja sen menoa en edes ollut huomannu.
Kätilö kävi tarkistamassa tilannetta ja totesi siinä, että ei mene enään kauaa vauvan syntymään. Siinä sitte ihmetellään J:n kanssa, "ai pianko se jo syntyy?" Kätilö käskee soittamaan kelloa heti ku tuntuu siltä.
Miron synnytyksessä en tuntenu ollenkaan ponnistustarvetta joten olin todella yllättänyt kun tuli tarve ponnistaa ja J soitti kätilön. Ponnistuvaihe kestää 9min ja poika syntyy klo: 02.49. Koko synnytys kesti 6h 23min. J leikkaa napanuoran ja pian J lähtee kotiin nukkumaan ja mä jään vauvan kanssa saliin odottelemaan pääsyä osastolle. Oli ollut kuulemma kiirus yö sitten kun meidän vauva syntyi.
Meidän poika oli sen päivän ensimmäinen vauva. :)

Toivottavasti tuli kaikki kerrottua. Anteeksi kaikki kirjotusvirheet, mutta mä menen nyt nukkumaan. :)

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ainakin, että on mennyt toinen synnytys ihan hyvin ja helposti? Menee silti kylmät väreet itsellä joka kerta kun luen näitä synnytyskertomuksia koska palaa mieleen niin elävästi oma synnytys :) Joka oli kyllä mahtava kokemus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helpompin meni. :) Ehti ite mukaan hyvin kun ei ollut niin nopea, kuin esikoisen synnytys. :)

      Poista